Managed hosting door True

Dell vergroot winst door hogere marges

 

Dell heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2012 goede zaken gedaan. De omzet en winst stegen. Dat werd mogelijk door de sterke vraag naar zakelijke diensten en producten die hoge marges hebben. De vraag vanuit de overheid en consumenten was echter zwak. De goede winstcijfers van Dell komen vlak na de matige cijfers van concurrent HP.

De omzet van Dell steeg met 1 procent naar 15 miljard dollar. Een jaar eerder boekte Dell in dezelfde periode een omzet van 14,9 miljard dollar. De winst steeg met 177 procent naar 945 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 342 miljoen dollar. De hoge winst was mede te danken aan de verkoop van producten die hoge marges hebben, zoals intelligente software voor beheer van data, diensten, beveiliging en cloudoplossingen. Dell zegt het komend jaar ruim een miljard dollar in nieuwe datacenterproducten te investeren, zoals Dell vStart.

EMC Compellent EqualLogic

De omzet uit de verkoop van netwerken en servers nam toe met 11  procent. De omzet uit dataopslagsystemen daalde met 13 procent, doordat Dell minder EMC-producten verkocht. De relatie tussen Dell en  EMC staat als een tijdje onder druk. Dell wist wel meer eigen dataopslagoplossingen te verkopen, zoals van het overgenomen Compellent en EqualLogic. Dell is daardoor een grote dataopslagleverancier geworden. De omzet uit diensten steeg met 5 procent.

Intel Sandy Bridge

Voor het tweede kwartaal verwacht Dell een verdere groei, vooral doordat meer overheidsinstellingen orders bij Dell zullen plaatsen. Daarnaast hoopt Dell meer pc's te verkopen die uitgerust zijn met Intel's Sandy Bridge-technologie. Dell meldt verder dat de winstgevendheid van desktops en notebooks is verbeterd. 

 Voor het het fiscale jaar 2012 hoopt Dell 5 tot 9 procent in omzet te groeien. De winst moet dan stijgen met 13 tot 18 procent , aldus ceo Michael Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3947514). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.