Managed hosting door True

Capgemini leidt allround SAP-projectmanager op

 

Ict-dienstverlener Capgemini start een opleiding tot allround SAP-projectmanager. De opleiding is gericht op ervaren projectmanagers zonder of met beperkte kennis van SAP-software en SAP-experts met beperkte kennis van projectmanagement en leidinggeven. De ontwikkelaars van de opleiding, SAP Education en Capgemini Academy, zeggen het beste van twee werelden in één opleiding te verenigen.

De drie verplichte onderdelen zijn generieke projectmanagement-vaardigheden, basiskennis van SAP-producten en SAP-projectmanagement. Het basisprogramma kan afhankelijk van individuele behoeften worden uitgebreid met vier specialistische trajecten. Binnen SAP-projectmanagement zijn dat bijvoorbeeld de modules SAP Solution Manager, RunSAP en ASAP. De lesstof is in het Engels, de training zelf kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.

De duur  van de cursus varieert  van een dag tot twintig dagen. Het gaat om losse modules die worden afgestemd op de vraag van de cursist. In een vervolgopleiding kunnen cursisten kiezen voor gespecialiseerde projectmanagementcertificeringen als Prince2, PMI en MSP.

Hoofd-opleidingen van SAP Nederland, Pieter de Jong: 'Bij een SAP-implementatie zijn er hoge verwachtingen van snellere doorlooptijden en lage kosten. Van allround SAP-projectmanagers wordt verwacht dat ze SAP kennen als hun broekzak én dat ze elk project binnen tijd en budget en volgens de scope tot een goed einde kunnen brengen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3947468). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.