Managed hosting door True

Justitie grootverbruiker van ICT-advies in 2010

 

De rijksoverheid huurde in 2010 voor ruim 147 miljoen euro aan ict-advies in. Het toenmalige ministerie van Justitie was veruit koploper met 68 miljoen euro. Het kabinet is vorig jaar gestart met het beperken van externe inhuur door een eigen pool van ict-projectleiders en -managers op te zetten. Dit moet leiden tot een structurele besparing van tien miljoen euro.

Dit blijkt uit het overzicht van externe inhuur dat is opgenomen in de Jaarrapportage bedrijfsvoering 2010 dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft gepubliceerd. Daaruit blijkt dat er door de ministeries in totaal 1,027 miljard euro is uitgegeven aan inhuurkrachten in 2010. Ten opzichte van 2009 (1,284 miljard euro) betekent dat een daling met circa 257 miljoen euro.

Ict-inhuur

Van die 1,027 miljard euro is het meeste geld (668 miljoen euro = 65 procent) uitgegeven aan uitzendkrachten. Wanneer deze grote algemene post buiten beschouwing wordt gelaten blijkt van de gespecialiseerde beroepsgroepen ict met 147,6 miljoen euro veruit bovenaan te staan. Inhuur van ict-advisering was in 2010 goed voor 14,4 procent van de totale bestedingen aan inhuurkrachten, op afstand gevolgd door accountancy, financiën en administratieve organisatie (5,2 procent), beleidsadvies (4,6 procent), organisatie- en formatieadvies (3,2 procent), interim management (2 procent), juridisch advies (1,9 procent) en communicatieadvies (1,5 procent).

Departementen

Uitgesplitst naar departementen komt uit de jaarrekening naar voren dat het ministerie van Justitie (inmiddels opgegaan in Veiligheid & Justitie) in 2010 verreweg het meeste geld aan ict-advies heeft besteed: 68,38 miljoen euro. Verkeer & Waterstaat (nu Infrastructuur & Milieu geworden) is een goede tweede met 17,25 miljoen euro, gevolgd door Vrom (inmiddels opgeheven en verdeeld over Infrastructuur & Milieu en BZK) met 13,66 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3946714). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.