Managed hosting door True

Pc-verkoop tweede kwartaal valt tegen

HP verwacht zwaar derde kwartaal 2011

 

Leo Apotheker, ceo van HP, verwacht een moeilijk derde kwartaal van 2011. Dit schrijft hij in een interne e-mail aan zijn managers. Deze e-mail is uitgelekt. In de e-mail, die dateert van 4 mei 2011, schrijft Apotheker dat ‘HP op elke cent moet letten en zo min mogelijk nieuwe mensen moet aannemen’.

In de memo staat dat HP mogelijk werknemers gaat ontslaan, omdat de business van HP onder druk staat, aldus Apotheker. Hij verwacht dat het derde kwartaal moeilijk wordt en dat alle zeilen moeten worden bijgezet om omzet en winst te maken. ‘Er is geen ruimte voor dure uitgaven of omzet zonder winst', zo schrijft Apother aan zijn managers.

Tweede kwartaal 2011

Het uitlekken van de e-mail van Apotheker komt tegelijkertijd met het bekend maken van de tweede kwartaalcijfers van HP. Er werd een omzet geboekt van 31,6 miljard dollar. Dat is 3 procent meer dan een jaar eerder. De winst bedroeg 2,3 miljard dollar. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder. HP heeft echter in het tweede kwartaal aanzienlijk minder consumenten-pc's verkocht: 23 procent minder dan in dezelfde periode van 2010. In totaal wist HP 1 procent meer pc's (desktops en notebooks) te verkopen, vooral in de zakelijke markt. HP wist verder 5 procent meer printers en 15 procent meer servers en dataopslagsystemen te verkopen. Tot slot wist HP 2 procent meer omzet uit diensten te halen.

Derde kwartaal 2011 en jaarcijfers

Voor het derde kwartaal verwacht HP een omzet van ongeveer 31,1 tot 31,3 miljard dollar te halen. Voor het hele fiscale jaar 2011 wordt een omzet verwacht die tussen de 129 en 130 miljard dollar ligt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3946536). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.