Managed hosting door True

Autonomy koopt clouddienst Iron Mountain

 

Cloud-applicaties

Autonomy breidt zijn cloudaanbod uit

Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, neemt voor 380 miljoen dollar het cloudaanbod van Iron Mountain over. Het gaat hierbij om het aanbod van online back-up en recovery, digitale archivering en eDiscovery-oplossingen.

Iron Mountain behoudt een deel van zijn winstgevende software en opslagdiensten. Het gaat hierbij het onderdeel Worldwide Digital Business, Digital Record Centers for Images en Medical Images.

Met deze overname haalt Autonomy zes petabytes aan dataopslag binnen die afkomstig is van zesduizend wereldwijde klanten. Autonomy's data, die is opgeslagen in een private cloud, is goed voor 25 petabytes afkomstig is van 25.000 klanten. De data worden verzameld uit servers, pc's en smartphones van werknemers. Autonomy levert diverse diensten voor de opgeslagen data, onder andere op het gebied van compliance en analyse.

Tapes en harde schijven

De overname van het cloudaanbod van Iron Mountain past in de wijziging van zijn dataopslagstrategie na kritiek van aandeelhouders. Het bedrijf wilde al een tijdje af van zijn online dataopslagdiensten in de cloud, zoals archivering en back-up en recovery. Volgens de directie van Iron Mountain zijn de online dataopslagdiensten niet rendabel.

De focus van Iron Mountain wordt voortaan gelegd op winstgevende diensten, zoals opslag en back-up op tapes en harde schijven. Iron Mountain is actief in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam, waar de opslag van tapes en harde schijven wordt uitgevoerd.

Iron Mountain Digital heeft een kantoor in  Schiphol-Rijk dat wordt geleid door Martin van Pijkeren, regional manager bij Iron Mountain Benelux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3944386). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.