Managed hosting door True

Cisco bezuinigt en ontslaat na matig kwartaal

 

Netwerkleverancier Cisco kondigt ontslagen en bezuinigingen aan. Het bedrijf is van plan om meer banen te schrappen dan de vijfhonderd banen die het eerder noemde. De leverancier geeft nog niet aan hoeveel ontslagen daar bovenop komen. Het bedrijf meldt verder dat het snijdt in slecht presterende onderdelen en ongeveer 1 miljard dollar wil besparen. Dat meldt Cisco-ceo John Chambers tijdens de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal van 2011.

Chambers was tijdens de presentatie over de kwartcijfers minder joviaal dan mensen gewend zijn. De ceo staat enige tijd onder druk na teleurstellende resultaten in de laatste kwartalen door de dalende verkoop van switches en consumentenproducten. Verder is er een exodus van topmanagers gaande. Het gaat om bestuurders die vrijwillig vertrekken of vroeg met pensioen worden gestuurd.

Chambers zegt dat de concurrentie met andere netwerkleveranciers zoals HP Networking en Huawei is toegenomen. Verder is er een prijsdaling van switchpoorten. Overheden houden volgens Chambers de hand vaker nog op de knip.

Cisco doet  wel goede zaken op het gebied van samenwerkingsoplossingen, routers, datacenters en diensten. Zo is Cisco's Unified Computing System (UCS) in trek bij bedrijven en service providers. Cisco UCS heeft inmiddels 5400 klanten en is goed voor een omzet van 900 miljoen dollar.

Derde kwartaalcijfers gebroken boekjaar 2012

Cisco rapporteert een omzet van 10,9 miljard dollar en voldoet daarmee aan de verwachting van analisten. De omzet  is 4,8 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van een jaar eerder. De winst bedroeg 1,8 miljard dollar. Dat is 17,6 procent minder dan de winst van 2,2 miljard dollar die een jaar eerder werd geboekt.

Voor het vierde kwartaal zijn de vooruitzichten zwak, waarbij de netwerkleverancier zijn organisatie verder herstructureert. Er wordt dan een omzet verwacht die tussen de 10,84 en 11,02 miljard dollar ligt. Analisten hadden een omzet verwacht van 11,67 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3937971). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.