Managed hosting door True

EMC World 2011

'Metrics' voorspelt effectiviteit cloud computing

 

Klanten krijgen meer inzicht in de voordelen van cloud computing als ze tools voor metrische analyse in huis hebben. Met 'metrics' kunnen ze berekenen en voorspellen wat de voordelen zijn als ze onderdelen van hun ict-infrastructuur naar de cloud brengen. Dit zegt Paul Maritz, baas van virtualisatieleverancier VMware, tijdens de gebruikersconferentie EMC World 2011 in Las Vegas.

Dankzij metrische analyse kunnen bedrijven meten welke applicaties in een cloud passen en welke niet. Daarnaast kan met metriek worden berekend wat voor diensten het best aan klanten kunnen worden aangeboden. Volgens Maritz zullen zowel ict-beheerders als klanten profijt hebben van cloud computing.

Amazon of Rackspace

Maar er zijn nog geen goede meetbare tools om de exacte voordelen van cloud computing vast te stellen en welke variant moet worden gekozen, zoals een private, publieke of hybride cloud. Zo is het volgens Maritz van belang voor ict-afdelingen om vast te stellen wat de kosten zijn voor het uitrollen en beheren van een virtuele machine. Of voor het vaststallen van kosten per gigabyte aan dataopslag en wat de beheerkosten zijn van een e-mailbox. Een ict-manager of cio kan dan vergelijken wat de kosten zijn om het in eigen beheer of in een cloud van bijvoorbeeld Amazon of Rackspace te doen, aldus Maritz. 

VMware is een onderdeel van dataopslag- en infrastructuurleverancier EMC.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3937931). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.