Managed hosting door True

Kwartaalcijfers Ctac vallen tegen

 

Ict-dienstverlener Ctac heeft een teleurstellend eerste kwartaal achter de rug. De omzet liep ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 5,6 procent terug tot 18,6 miljoen euro, de winst daalde met tweederde tot 0,2 miljoen euro. 'Ctac laat nog niet de gewenste omzet- en rendementsverbetering zien', zegt ceo Henny Hilgerdenaar. Hij wijt dit aan het uitstellen van ict-projecten door opdrachtgevers.

Een maatregel die het bedrijf direct neemt, is het detacheren van het eigen personeel. Het bedrijf richtte daarvoor onlangs een joint venture op met Persity. 'Zolang ict-projecten worden uitgesteld zal meer nadruk liggen op het detacheren van eigen medewerkers', schrijft Ctac in zijn kwartaalbericht.

Aantrekken markt

Gemeten ten opzichte van het eerste kwartaal 2010 was er wel sprake van een verbetering: de omzet steeg met 3,8 procent. De winst valt ten opzichte van het eerste kwartaal 2010 terug: van 0,5 naar 0,2 miljoen euro.

Ctac heeft zijn hoop gevestigd op het aantrekken van de markt: 'We zien voldoende beweging in de markt. Het aantal potentiële nieuwe projecten is gestegen, maar klanten stellen investeringsbeslissingen uit. We zijn goed gepositioneerd om snel te profiteren van een verbetering in de vraag naar ict-diensten.'

Onderhoudscontracten

Van de kwartaalomzet van 18,6 miljoen euro was twee miljoen euro afkomstig uit de verkoop van licenties en onderhoudscontracten. Een jaar eerder lag dit cijfer op 2,3 miljoen euro. Een half miljoen van de omzet uit licentieomzet betrof nieuwe projecten, het overige deel bestond uit onderhoudscontracten. Een jaar eerder was dat 0,9 miljoen. Ctac wijt de winstdaling aan de lagere licentieomzet en een dalende bezettingsgraad, door het uitstel van investeringsbeslissingen door de klant.

Het jaar 2011 staat voor Ctac in het teken van het herstel van de winstgevendheid van de onderneming. Daarvoor hoopt het bedrijf vooral op het aantrekken van de markt. Daarnaast probeert het zijn marktpositie te versterken, de efficiëntie te verbeteren en de hand op de knip te houden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3932031). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.