Managed hosting door True

Atos Consulting Nederland is zorgenkindje

Atos Origin ziet omzet iets teruglopen

 

Ict-dienstverlener Atos Origin zag het eerste kwartaal van 2011 de omzet met 1,3 procent teruglopen tot ruim 1,2 miljard euro. Dat is 16 miljoen euro minder dan hetzelfde kwartaal in 2010. De Benelux-organisatie van Atos Origin deed het beduidend slechter, met 220 miljoen euro wist de tak 14 miljoen minder om te zetten dan het eerste kwartaal van 2010. Dit is een omzetdaling van 5,7 procent. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de dienstverlener.

Atos Origin cijfers Q1 2011

Eerste kwartaalcijfers van 2011 van Atos Origin per bedrijfsonderdeel en regio (klik voor vergroting)

De Nederlandse tak van Atos Consulting had het in heel 2010 ook al zwaar. Deze divisie zorgt ook voor problemen in het eerste kwartaal van 2011. De totale omzet van de gehele divisie was 45 miljoen euro, 20,8 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Uit het kwartaalverslag blijkt dat Nederland nog steeds het zorgenkindje van de dienstverlener is. De markt trekt nog steeds niet aan en prijzen blijven onder druk staan. Wel wordt het nieuwe management geprezen voor de reorganisatie van het bedrijfsonderdeel.

KPN, ING, Shell en Rabobank

Atos Origin ziet de toekomst rooskleurig tegemoet, ook in Nederland. Verschillende nieuwe contracten werden binnengehaald, in Nederland met KPN en ING. Daarnaast werden in Nederland het bestaande contract met Shell verlengd. Wereldwijd werd onder andere het contract met Rabobank verlengd. De dienstverlener heeft voor 7,5 miljard euro aan opdrachten uitstaan die gefactureerd gaan worden na oplevering. Dit is 3 procent meer dan dat het bedrijf vorig jaar had uitstaan en dit bedrag vertegenwoordigt ongeveer anderhalve jaaromzet. Atos Origin heeft bedrijfsbreed voor 2,7 miljard euro aan opdrachten 'in de pijplijn' zitten, een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Het Frans-Nederlandse ict-dienstenbedrijf Atos Origin zag zijn nettowinst over 2010 verdrievoudigen ten opzichte van crisisjaar 2009. De winst steeg toen van 36 miljoen naar 118 miljoen euro. De omzet nam in dezelfde periode echter met 2 procent af van ruim 5,1 naar net 5 miljard euro. Ook in de Benelux groeide de winst bij een krimpende omzet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3927912). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.