Managed hosting door True

Ceo Eelco Blok presenteert strategie

KPN schrapt naam Getronics

 

Ict-dienstverlener Getronics verliest in Nederland zijn naam en wordt omgedoopt tot KPN. Dat maakte KPN-directeur Eelco Blok bekend bij de presentatie van de bedrijfsstrategie tot 2015. KPN gaat de telecom-en ict-activiteiten voor de zakelijke markt verder samenvoegen. Blok: 'Om met één gezicht naar buiten te treden gaan we voor de zakelijke telecom- en ict-activiteiten van Getronics ook de naam KPN voeren.'

Blok geeft aan dat het zakelijke aanbod van KPN en de ict-diensten van Getronics stapsgewijs worden samengevoegd. Blok: 'KPN's zakelijke klanten richten zich sinds de kredietcrisis onverminderd op het beheersen van kosten. De wens tot verbetering van productiviteit en flexibiliteit valt samen met een toenemende vraag naar geïntegreerde ict-dienstverlening in de hele zakelijke markt.' Hij doelt daarmee op de vraag naar flexibele werkplekken en ict-diensten op afstand (cloud computing) en videoconferentie.

Blok geeft verder aan dat KPN zich op de zakelijke markt 'meer dan ooit' op ict-diensten voor middelgrote en kleine bedrijven (mkb) gaat richten. Hij ziet vooral potentie in clouddiensten en videoconferentie. Als specifieke groeimarkt noemt hij de zorgsector.

De samenvoeging van Getronics en KPN heeft ook tot gevolg dat er binnen de Nederlandse organisatie managementlagen en managers zullen verdwijnen. Eerder werd al bekend dat directeur Erik van der Meijden per 1 mei 2011 Getronics heeft verlaten. De naamswijziging en samenvoeging van de activiteiten wordt eerst in Nederland doorgevoerd.

Overname Getronics

KPN nam in 2007 Getronics over. De koper zei toen dat de naam van de dienstverlener behouden zou blijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3927893). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.