Managed hosting door True

Atos Origin verzamelt CV's via Facebook

 

Ict-dienstverlener Atos Origin wil het sollicitanten makkelijk maken om hun cv achter te laten. De dienstverlener zet een cv-converter in. Die omzetter voegt loopbaangegevens uit de profielen van de sociale netwerksites Facebook en LinkedIn samen in een pdf-bestand. Dat moet de sollicitant tijdsbesparing opleveren. De dienstverlener heeft naar eigen zeggen ook het inschrijfformulier vereenvoudigd.

De dienstverlener vraagt ook toestemming om profielgegevens als naam, profielfoto, contactenlijst en openbare berichten te mogen gebruiken. Het belooft die gegevens niet te gebruiken voor andere doelen dan de sollicitatie.

Ict-dienstverleners kijken steeds vaker naar nieuwe wervingsmethoden. Populaire middelen zijn de speeddate en een diner bij de mogelijke aanstaande werkgever. De krapte op de ict-arbeidsmarkt noopt de bedrijven om nieuwe middelen uit te proberen om aan geschikt personeel te komen.

In 2010 kromp het aantal medewerkers van Atos Origin Benelux met ongeveer een tiende deel. Het bedrijf heeft volgens de website 73 openstaande vacatures in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3926193). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.