Managed hosting door True

PC-Ware regelt software voor Gelderland

 

Softwarespecialist PC-Ware mag de komende twee jaar de software voor de provincie Gelderland regelen. De opdracht kan twee maal met één jaar worden verlengd en vertegenwoordigt naar verwachting een waarde van 3,5 miljoen euro. Gelderland werkt vooralsnog vooral met gesloten software, maar vanwege overheidsbezuinigingen mag er ook open source software geleverd gaan worden. PC-Ware verwacht echter niet dat dit op grote schaal zal plaatsvinden.

De ict-omgeving van provincie Gelderland bestaat onder andere uit Microsoft Windows Server 2003 en 2008, VMware ESX virtuele infrastructuur vSphere4, Microsoft Exchange 2007 geclusterd met 2500 mailboxen, gebruik makend van Outlook2007 en een middelgrote Citrix/App-V-omgeving (1500 gebruikers, zestig Citrix-XenApp-servers), Citrix provisioning server, Citrix CAG, Citrix Webinterface, Microsoft App-V, Res Powerfuse en Wisdom.

Open source

De provincie Gelderland schaft regelmatig nieuwe softwarepakketten aan. Aanleidingen zijn vooral verlengingen voor onderhoud en ondersteuning, uitbreidingen van het aantal gebruikersrechten en nieuwe aanschaffingen die zowel functioneel als technisch gespecificeerd zijn. Het gaat vooral om softwarepakketten die ‘van de plank' te koop zijn (commercial off-the-shelf). PC-Ware levert en regelt de  gebruiksrechten, recht op onderhoud (nieuwe en verbeterde versies), recht op ondersteuning, administratieve afhandeling van aanschaffingen en ondersteuning van beheer (overzichten, signaleringen, etc.).

Doordat ook Gelderland te maken heeft met overheidsbezuinigingen, meldt het aanbestedingsdocument expliciet dat er ook open source softwarepakketten geleverd mogen worden. Toch denkt Benelux-directeur Marc Betgem van PC-Ware dat Gelderland niet veel om open source software zal vragen. 'We leveren alles wat ze nodig hebben, maar ik denk dat het meeste gesloten software zal zijn omdat de provincie die al heeft draaien. Er wordt wel gekeken naar open source-mogelijkheden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3926146). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.