Managed hosting door True

Comparex Nederland moet naam veranderen

PC-Ware gaat verder onder Comparex-vlag

 

Softwarelicentiespecialist PC-Ware gaat verder onder de vlag van Comparex. In Duitsland is de naam per direct van kracht, in de overige landen, waaronder Nederland, wordt de naamswijziging in het najaar van 2011 doorgevoerd. PC-Ware nam in het verleden Comparex over en op groepsniveau is nu besloten om overal onder de naam Comparex te gaan opereren.

De naamswijziging heeft in Nederland grote gevolgen. Sommige regionale vestigingen werden niet meegenomen in de overname van Comparex door PC-Ware, waaronder Comparex Nederland. Dit bedrijf heeft niets met PC-Ware of de Comparex-groep te maken en neemt onder licentie alleen de bedrijfsnaam en het logo af. Comparex Nederland is onderdeel van SLTN. Dit bedrijf moet nu verplicht op zoek naar een andere bedrijfsnaam, omdat PC-Ware eind 2011 Comparex gaat heten.

Rare situatie

‘Het is een beetje een rare situatie', moet Benelux-directeur Marc Betgem van PC-Ware bekennen, ‘maar dit wordt ons vanuit de groep opgelegd. Dat belang gaat voor. Ik heb inmiddels de voicemail ingesproken van SLTN-/Comparex-directeur Eugène Tuijnman en ik denk dat we er wel uit gaan komen. Ik denk dat we in september 2011 tegelijkertijd met onze nieuwe namen gaan werken. We zullen in ieder geval in overleg met hen de zaken gaan regelen.'

PC-Ware stond in Nederland vooral bekend als softwarelicentiespecialist. Onlangs is het bedrijf begonnen met ondersteunende dienstverlening. PC-Ware doet dit een beetje op eigen kracht en vooral in samenwerking met dienstverlener Qwise. Volgens Betgem zal er voor Qwise voorlopig niks gaan veranderen in de samenwerking. ‘We werken nog maar kort samen en dat loopt erg goed. Zij vullen ons uitstekend aan, daar moeten we niet aan gaan tornen. Met de naamsverandering positioneren we ons alleen anders naar klanten toe.'

Het nieuwe Comparex

PC-Ware is gespecialiseerd in licenties en licentiebeheer (software asset management, SAM, red.), Comparex levert vooral diensten op het gebied van datawarehousing. Het samenvoegen van beide bedrijven betekent een verbreding van het aanbod. De komende drie jaar wordt de samenvoeging gefaseerd doorgevoerd in alle regio´s waar de groep actief is. Naast softwareverkoop en -licentiemanagement, zal het gezamenlijke bedrijf adviesdiensten en andere ict-diensten gaan aanbieden.

Het gezamenlijke bedrijf heeft 75 vestigingen in 28 landen wereldwijd, waaronder Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3925493). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.