Managed hosting door True

Logica Benelux ziet omzet 5 procent dalen

 

Ict-dienstverlener Logica heeft in de eerste drie maanden van 2011 de omzet in de Benelux met vijf procent zien dalen tot 121 miljoen pond (134 miljoen euro). De daling wordt geweten aan tegenvallende inkomsten uit overheidsprojecten. Die ontwikkeling deed een groei in de omzet uit opdrachten van het bedrijfsleven meer dan teniet.

Logica maakte de cijfers over het eerste kwartaal bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 4 mei 2011. De cijfers van het hele bedrijf zagen er beter uit dan die van Logica Benelux. De omzet groeide met vijf procent tot 978 miljoen pond (1.084 miljoen euro). De waarde van de orderportefeuille groeide met 29 procent, onder meer door een opdracht voor de automatisering van een nieuw tankkaartprogramma van olieconcern Shell ter waarde van 300 miljoen euro.

In de Benelux droeg een nieuwe outsourcingsdeal in de financiële sector in het eerste kwartaal al direct bij aan het resultaat. Om welke bank of verzekeraar het gaat wil Logica niet zeggen. 'Dat hebben wij onze opdrachtgever beloofd', zegt woordvoerder Christoph Linke.

Personeel

In de afgelopen twaalf maanden zag Logica het totale personeelsbestand groeien met 3 procent tot 39.864 mensen. Met een gemiddeld verloop van veertien procent, betekent dit dat Logica personeel blijft werven, hoewel het tegelijkertijd in verschillende markten reorganiseert. Vooral in India en de Filippijnen wordt de werving uitgebreid. Op offshorelocaties groeide het personeelsbestand het afgelopen jaar met 14 procent tot 5.900 man eind mei.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3921146). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.