Managed hosting door True

Cisco levert datacenter in container

 

Cisco introduceert een datacenter die in een container wordt geleverd. De technologie die in de container staat is onder andere gebaseerd op Cisco’s netwerkapparatuur en Unified Computing Systems (UCS) technologie. Klanten kunnen verder technologie van EMC, VMware en NetApp in de container zetten.

Cisco zegt dat de 'Containerized Data Center' (CDC) geschikt is voor organisaties die snel hun datacenter willen uitbreiden. Volgens Cisco duurt de bouw van een nieuw datacenter gemiddeld twee jaar. De containers van Cisco kunnen binnen 120 dagen aan de klanten worden geleverd, aldus de netwerkleverancier. Volgens Cisco zijn deze mobiele datacenters efficiënt, bijvoorbeeld in energieverbruik. De netwerkleverancier zegt dat zijn containers een Power Usage Effectiveness (PUE) hebben van 1.05 tot 1.30. Traditionele datacenters hebben een PUE van 1,6 tot 2.0, aldus Cisco.

In de datacenterwereld is Power Usage Effectiveness (PUE) op dit moment het toverwoord. PUE is een waarde die aangeeft hoe het met de energie-efficiëntie van een datacenter is gesteld. PUE heeft een index van 1.0. Dat betreft uitsluitend het gebruik van de computersystemen van het datacenter. Zeg maar: de kerntaken.

VMware Cisco EMC NetApp

In Cisco's datacentercontainer staan zestien datacenterracks. Elke rack heeft een vermogen van 25 KWh. De containers zijn ISO-gecertificeerd. In de container staat Cisco apparatuur, zoals switches en routers. De Cisco UCS-oplossing smelt server, dataopslag en netwerken samen. Klanten kunnen verder de vBlock dataopslagarchitectuur van VCE aanschaffen. VCE (Virtual Computing Environment)  is een cloudstorage initiatief van VMware, Cisco en EMC. De joint-venture levert een dataopslagplatform voor virtuele en cloudomgevingen. Klanten die liever technologie van dataopslagleverancier NetApp in plaats van EMC willen, kunnen de NetApp FlexPod Modular Data Center Solution in de container van Cisco zetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3920744). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.