Managed hosting door True

Politieacademie gunt Osiatis serverbeheer

 

Ict-dienstverlener Osiatis verzorgt de komende twee jaar het serverbeheer van de Politieacademie in Apeldoorn. Het datacenter telt ruim tweehonderd Intel-servers die draaien op Windows. De Franse dienstverlener kreeg de opdracht op basis van een scherpe prijs gegund. De klus kan maximaal twee maal met één jaar verlengd worden. Over de waarde van de opdracht is niets bekend gemaakt, maar het aanbestedingsdocument gaf aan dat het maximaal een half miljoen euro mag kosten voor de eerste twee jaar.

Van Osiatis wordt verwacht dat hardwarestoringen aan servers binnen een vastgestelde termijn worden opgelost. Dit onderhoud geschiedt gratis. Defecte onderdelen moeten vervangen worden door reserveonderdelen volgens de instructies van de betrokken hardwareleverancier. Op de hardwarecomponenten moet fabrieksgarantie zitten en deze worden onderhouden door Osiatis.

Osiatis

Osiatis, voortgekomen uit het Franse technologieconcern Thomson, is sinds 2009 actief in Nederland en is voor KPN, Atos Origin, Agfa Healthcare, leidingwaterbedrijf Oasen en Caterpillar verantwoordelijk voor de hardwareonderhoud van zo'n vierduizend servers en storageomgevingen.

Osiatis maakt deel uit van een grotere Europese groep met een omzet van meer dan 245 miljoen euro en deze groep heeft 3100 medewerkers. Op Europese schaal levert Osiatis (managed) services op zo'n 115.000 servers (multi vendor) en het bedrijf heeft kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Luxemburg. In andere Europese landen werkt Osiatis samen met onafhankelijke servicepartners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3920676). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.