Managed hosting door True

Volleyballer Blangé wordt directeur bij Ortec

 

Ortec TSS, leverancier van ict-systemen voor analyses in de sportwereld, heeft Peter Blangé benoemd tot commercieel directeur. De voormalig volleybalinternational zet zijn kennis van sportanalyses met behulp van ict in voor de verkoop van en advisering over producten van Ortec TSS. Blangé vervangt Daan Boon die verder gaat als business development manager. Ortec TSS is onderdeel van de Ortec-groep uit Gouda.

Het bedrijf dat zich specialiseert in objectieve sportanalyse kiest Blangé voor zijn kennis van de sportwereld en de toepassing van ict-analyses. Blangé: 'Sport kent talloze facetten die cijfermatig kunnen worden benaderd. Cijfers liegen nooit. Natuurlijk spelen mentale aspecten een rol in de sport, maar uit bijvoorbeeld de mate van nauwkeurigheid van de passing en de snelheid van de bal is heel veel af te lezen.'

Hij verwacht dat zijn achtergrond als topvolleyballer en volleybalcoach van waarde is in zijn nieuwe functie. Bovendien blijf ik op deze manier bij mijn grote passie, de sport, betrokken.'

In 2003 zette Ortec TSS samen met Blangé de eerste stappen richting een analysesysteem van het Nederlandse topvolleybal. De leverancier was ook actief als hoofdsponsor van het volleybalteam Ortec Rotterdam Nesselande. Blangé sprak in die tijd regelmatig op evenementen van Ortec.

De Telegraaf

Ortec TSS ontwikkelt analysesystemen voor de sportwereld. De systemen meten prestaties van spelers en teams. De gegevens worden gebruikt om talenten en topatleten te volgen in hun prestaties. Gegevens uit de database worden ook ingezet om trainers en begeleiders van objectieve sportinhoudelijke informatie te voorzien.

Het bedrijf analyseert de resultaten van verschillende betaald voetbalclubs;  ook media gebruiken de analyses. Het gaat bijvoorbeeld om De Telegraaf en de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Ortec is van oorsprong gericht op planningssoftware voor de logistiek.

Goud in Atlanta

Peter Blangé  speelde ruim vijfhonderd interlands voor het Nederlandse volleybalteam. Hij nam deel aan vier Olympische Spelen. Hij behaalde goud in 1996 en zilver in 1992. Na zijn actieve carrière werd Blangé bondscoach van de Nederlandse volleybalheren. Hij combineerde die functie enige tijd met het coachen van de club Ortec Nesselande. Met die club behaalde Blangé drie keer de landstitel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3919448). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.