Managed hosting door True

KPN lijft kabelbedrijf Caiway in

 

Een week na de aankondiging van een forse reorganisatie meldt KPN een overname. Het betreft de acquisitie van Caiway, een leverancier van breedbandinternet, digitale radio- en televisie over de kabel en glasvezelnetwerken aan circa 158.000 klanten met name in het zuid-westen van Nederland. Met de overname wil KPN zijn posities op de Nederlandse televisiemarkt en breedbandmarkt versterken.

De netwerkinfrastructuur die Caiway gebruikt blijft overigens in handen van eigenaar Rabo Bouwfonds' Communication Infrastructure Fund (CIF) en regionale kabelbedrijven. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De overname van Caiway moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. De ondernemingsraden van KPN en Caiway zijn geïnformeerd en om advies gevraagd. Bij Caiway werken zo'n honderdvijftig mensen. Het hoofdkantoor staat in Naaldwijk.

Caiway biedt diensten aan in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Gouda en omgeving, Hilvarenbeek, een deel van Capelle a/d IJssel, Loenen aan de Vecht, Krimpen aan den IJssel en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn). Het kabelbedrijf bedient zo'n 143.000 televisieklanten, 74.000 internetklanten en 33.000 telefonieklanten. Caiway blijft onder eigen naam opereren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3917204). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.