Managed hosting door True

Iron Mountain stopt met opslag in de cloud

 

Dataopslagleverancier Iron Mountain wijzigt zijn dataopslagstrategie na kritiek van aandeelhouders. Het bedrijf wil af van zijn online dataopslagdiensten in de cloud, zoals archivering en back-up en recovery. De focus wordt gelegd op winstgevende diensten, zoals opslag en backup van tapes en harde schijven. Dit meldt Richard Reese, de nieuwe ceo van Iron Mountain.

Volgens Reese zijn de online dataopslagdiensten niet rendabel. Dat betekent dat online backupdiensten zoals Livevault online backup en Connected desktop backup verkocht worden. Ook de archiveringsdiensten gaan in de etalage, zoals NearPoint. Tevens gaan de e-discoveryproducten de deur uit, zoals Legal Discovery and eVantage. Op 11 april 2011 nam Iron Mountain al afscheid van zijn dataopslagdiensten Virtual File Store service en Active Service Platform.

HP en IBM

Iron Mountain wil een aantal online dataopslagdiensten blijven aanbieden met van software van andere leveranciers. Het gaat hierbij om het digital opslaan van beeldmateriaal, waaronder medisch beeldmateriaal als mri- en ct-scans. Iron Mountain gebruikt daarvoor de Medical Archiving Solution software van HP.  Verder maakt Iron Mountain gebruik van IBM's Content Manager OnDemand software, onder ander voor het versturen van facturen.

Poison Pill

Het rommelt al een paar maanden bij Iron Mountain. Begin maart ontstond er ruzie tussen de aandeelhouders en het managementteam over de te volgen koers. Aandeelhouder Elliott Associates, dat vijf procent van de aandelen bezit, wilde het bedrijf meer winstgevend maken door de strategie aan te passen. Het beheer van opslag op tape of harde schijven (record management) is winstgevend. Maar met de online dataopslagdiensten gaat het niet goed. Debeurswaarde van Iron Mountain is daardoor gekelderd.

Aandeelhouder Davis Investors, dat 19,5 procent van de aandelen heeft, ondersteunt het plan van aandeelhouder Elliott Associates. Het managementteam reageerde daarop met het opzetten van een ‘poison pill-constructie'. Die constructie is een standaard bedrijfsstrategie om een vijandige overname te kostbaar te maken voor de potentiële koper. Het doelwit brengt daarbij aandelen op de markt die de koopprijs moeten opdrijven. Kort daarna werd Richard Reese aangesteld als opvolger van ceo Bob Brennnan, die overigens betrokken blijft bij de reorganisatie.

Nederland

Iron Mountain is actief in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam, waar de opslag van tapes en harde schijven wordt uitgevoerd. De online dataopslagdiensten zijn ondergebracht bij Iron Mountain Digital, dat een kantoor heeft in  Schiphol-Rijk. Volgens Martin van Pijkeren, regional manager bij Iron Mountain Benelux, gaan de zaken in Nederland goed.

EMC Atmos

Iron Mountain is overigens niet de eerste die stopt met online storagediensten. Eerder stopte storageleverancier EMC zijn Atmos clouddataopslagdienst, omdat deze direct concurreert met ict-dienstverleners die EMC Atmos software verkopen. EMC wil zijn partners niet voor de voeten lopen, omdat de opslaggigant partners nodig heeft om verder te groeien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3917187). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.