Managed hosting door True

OT2010 stelt besluit over cluster Vast uit

 

Het programmabureau OT2010 heeft meer tijd nodig om te bepalen wat de vervolgstappen met betrekking tot het cluster Vast worden. OT2010 wil alle mogelijke vervolgstappen verder uitdiepen en denkt daar minimaal nog twee weken voor nodig te hebben. De rechter heeft in hoger beroep bepaald dat dit cluster in de huidige aanbesteding aan KPN gegund moet worden.

Doordat de beslissing van OT2010 pas half mei 2011 op zijn vroegst bekend zal worden, zitten alle betrokken partijen, KPN, Tele2 en BT, in onzekerheid. Zij willen niet inhoudelijk op de zaak ingaan zolang OT2010 geen duidelijkheid geeft over de te nemen vervolgstappen.

KPN, Tele2 en BT

Half april gaf de rechter in hoger beroep KPN gelijk en voegde expliciet aan de uitspraak toe dat OT2010 aan KPN moest gunnen als de aanbesteding in de huidige vorm wordt voortgezet. Hierdoor viste Tele2 achter het net, nadat het bedrijf in tweede instantie de aanbesteding gegund kreeg. KPN won als eerste de aanbesteding, maar leek toch bot te vangen nadat er belastende verklaringen werden overlegd over oneerlijke concurrentie.

BT eindigde in de aanbesteding van cluster Vast als derde. Het telecombedrijf heeft een kort geding tegen OT2010 aangespannen om bij een eventuele heraanbesting relevante aanvullende informatie te ontvangen. Deze informatie ontbrak volgens BT bij de eerste aanbesteding. Dit kort geding zou afgelopen week dienen, maar is aangehouden totdat OT2010 een beslissing heeft genomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3915731). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.