Managed hosting door True

Getronics-CEO verlaat KPN

 

Erik van der Meijden, directeur van KPN-dochter Getronics stapt op. Hij verlaat per 1 mei 2011 het bedrijf. Het is nog niet bekend wat Van der Meijden gaat doen. Volgens een woordvoerder van KPN heeft Van der Meijden zelf besloten om op te stappen. Hij zou het een goed moment vinden om na drie jaar op te stappen en lichtte zijn vertrek verder niet toe. Totdat er een opvolger benoemd wordt, zal Steven van Schilfgaarde, cfo van Getronics, de rol van ceo waarnemen.

Van der Meijden had een contract voor onbepaalde tijd. Die overeenkomst is volgens KPN in goed overleg beëindigd.

Van der Meijden werd in oktober 2007 na de overname van Getronics door KPN benoemd tot algemeen directeur van de ict-dienstverlener. Hij integreerde de ict- en telecomdiensten voor de grootzakelijke markt en richtte zich met Getronics internationaal voornamelijk op standaard werkplekbeheer. In de Benelux werden gestandaardiseerde infrastructuurdiensten de belangrijkste pijler.

Het vertrek van Van der Meijden heeft volgens KPN niets te maken met de recente benoeming van Eelco Blok tot directeur van KPN. 'Blok en Van der Meijden werkten al jaren samen', meldt een woordvoerder van KPN. Blok was voor zijn benoeming tot algemeen directeur coo bij KPN en lid van de raad van commissarissen van Getronics.

'Uitdagende marktomstandigheden'

KPN maakte 21 april bekend dat Getronics 'ook in het eerste kwartaal van 2011 te maken had met uitdagende marktomstandigheden en prijsdruk. Klanten zijn nog steeds afwachtend met het maken van investeringsbeslissingen en de markten van Getronics tonen niet of nauwelijks groei.'

In 2009 verdwenen bij Getronics meer dan 1900 arbeidsplaatsen. Deze maatregelen kostten de dienstverlener destijds 44 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3913728). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.