Managed hosting door True

Bezoek Overheid & ICT loopt terug

 

Vakbeurs Overheid & ICT zag in 2011 het aantal bezoekers uitkomen op 6394. Dat is beduidend minder dan in 2010. Toen kwamen er 7070 belangstellenden op die beurs af. Organisator VNU Exhibitions vermoedt dat de overheidsbezuinigingen een rol hebben gespeeld bij het teruggelopen van het bezoekersaantal. Ook had de beurs last van de algemene tendens dat beursexposanten minder relaties uitnodigen.

Stabiliseerde het bezoek van Overheid & ICT de afgelopen twee jaar (in 2009 waren er 7012 bezoekers), in 2011 was de belangstelling duidelijk minder groot. De driedaagse vakbeurs vond plaats van 19 tot en met 21 april 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht. In die periode was het extreem mooi weer, een conditie die niet stimulerend is voor beursbezoek, Toch zoekt Richard Koppen, projectmanager Overheid & ICT, de oorzaak voor het teruggelopen bezoekersaantal in een andere hoek. 'Wij denken dat dit mede het gevolg is van het bezuinigingsbeleid van de overheid. Er moet immers meer gedaan worden met beperktere middelen. Overheden zijn daardoor kritischer ten aanzien van de tijdsbesteding van ambtenaren en daardoor ook ten aanzien van het bezoek aan specifieke evenementen.'

Verder merkt hij in algemene zin dat beursexposanten in steeds mindere mate hun relaties minder vaak uitnodigen voor een bezoek aan de beurs. Overheid & ICT had hier ook last van. 'Wij blijven exposanten enthousiasmeren om hun relaties uit te nodigen voor een bezoek aan onze beurzen. Zij hebben een directe relatie met de markt, wij als VNU Exhibitions hebben die niet.'

Open source plein

Koppen tracht volgend jaar het tij keren door via een inhoudelijk aantrekkelijk programma, met aandacht voor (nieuwe) ontwikkelingen en diverse activiteiten zoals rondleidingen en een open source plein, de juiste mensen naar Utrecht te trekken. ' In de eerste plaats gaat het ons niet zozeer om de kwantiteit maar om de kwaliteit van het bezoek.' Overheid & ICT 2012 grijpt plaats van 24 tot en met 26 april 2012.

Ict-beurzen 2011

De twee andere ict-beurzen die in het voorjaar van 2011 in de Jaarbeurs Utrecht zijn georganiseerd, geven een wisselend beeld. Zorg & ICT, dat plaatsvond van 16 tot en met 18 maart 2011, trok 7488 bezoekers, een stuk minder dan de 7965 van 2010. Hier staat tegenover dat de vakbeurs in 2009 6967 bezoekers  noteerde. Bouw & ICT werd van 8 tot en met 10 februari bezocht door in totaal 11.196 geïnteresseerden, ongeveer evenveel als de voorgaande editie.

In de tweede helft van 2011 organiseert VNU Exhibitions nog de ict-beurzen Infosecurity en Storage Expo (2-3 november), ICT & Logistiek en Industrie & ICT (9-10 november) en Geo-Info Xchange (30 november -1 december).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3913699). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.