Managed hosting door True

Infor koopt branchegenoot Lawson

 

Handen schudden

Bedrijfssoftwareleverancier Infor koopt voor ongeveer 2 miljard dollar de Amerikaanse branchegenoot Lawson. Daarbij krijgt de erp-leverancier met een vestiging in Barneveld hulp van GGC Software Holdings, dat onderdeel uitmaakt van investeringsmaatschappij Golden Gate Capital uit San Francisco. Door de overname hoopt Infor zijn positie in de sectoren productie, distributie, gezondheidszorg en overheid te versterken met financiële en hr-functionaliteiten uit het software-aanbod van Lawson.

De overname moet in het derde kwartaal van 2011 zijn afgerond. Infor-ceo Charles Philips kondigt aan dat zijn bedrijf zo snel mogelijk de applicaties van de overgenomen partij integreert in de producten van Infor.

'We hebben daarnaast innovatieplannen om de manier waarop klanten bedrijfssoftware implementeren, gebruiken en upgraden te gaan veranderen. We hebben veel ideeën over hoe we de ervaring van klanten kunnen verbeteren evenals de prestaties dankzij een eigen visie ten aanzien van bedrijfssoftware en investeringen', aldus Phillips.

Medio maart 2011 werd bekend dat Infor branchegenoot Lawson voor ongeveer 1,8 miljard dollar wilde overnemen. Investeringsmaatschappij Golden Gate Capital, eigenaar van Infor, bracht een bod van 11,25 dollar per aandeel uit. Andere mogelijke bieders op Lawson waren HP, IBM en Microsoft.

400 ontwikkelaars

Infor kondigde in maart 2011 aan vierhonderd softwareontwikkelaars te willen aantrekken en ongeveer 60 procent meer producten te lanceren ten opzichte van 2010. Daarnaast wil het bedrijf maatwerk verminderen en upgrades eenvoudiger maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3909951). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.