Managed hosting door True

Wolters Kluwer koopt Amerikaans Lexi-Comp

 

Zorg

Uitgeef- en softwarehuis Wolters Kluwer heeft Lexi-Comp overgenomen, een Amerikaanse leverancier van medicijninformatiesoftware aan apothekers en internisten in ziekenhuizen. De acquisitie is de zoveelste in een rij it-overnames op het gebied van de Amerikaanse gezondheidszorg. Eind vorig jaar nam Wolters Kluwer bijvoorbeeld ook al Pharmacy OneSource en iCare over.

De medische software van Lexi-Comp is bedoeld voor gebruik op smartphones, pda's en desktops. Het bedrijf uit Cleveland, waar zo'n 160 mensen werken, zegt wereldwijd zo'n 1500 instellingen te bedienen met informatie over ruim 1700 producten. Het bedrijf was al partner van Wolters Kluwer. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Wolters Kluwer levert behalve (online) vakinformatie diverse softwareoplossingen voor onder andere medici, accountants, belastingadviseurs en juristen. In Europa is het bedrijf actief op de markt van administratieve en accountingsoftware (in Nederland is deze tak weinig zichtbaar). In de Verenigde Staten bedient het bedrijf naast zorginstellingen ook hypotheekaanbieders met een ondersteunend pakket. Het bedrijf heeft ontwikkelcentra in India en Maleisië.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3909939). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.