Managed hosting door True

Exact toont eerste resultaat nieuwe strategie

 

Bedrijfssoftwareleverancier Exact introduceert Exact Online Handel. Die branchespecifieke bedrijfssoftware is het eerste resultaat van de herijking van de bedrijfsstrategie waarbij de leverancier zich meer richt op specifieke bedrijfstakken. De leverancier heeft in de planning staan om in het derde kwartaal van 2011 specifieke bedrijfssoftware voor zakelijke dienstverleners op de markt te brengen. De softwareleverancier introduceert in mei 2011 een iPhone-app voor boekhoudpakket Exact Online.

De nieuwe programmatuur voor de handel moet processen rond inkoop, voorraadbeheer, verkoop en relatiebeheer verbeteren. De nieuwe producten passen in de nieuwe strategie van Exact die directeur Martijn Janmaat eind 2010 aankondigde. Het softwarehuis uit Delft richt zich op branchespecifieke bedrijfssoftware. Plannen voor de internationale uitbreiding van Exact zijn voorlopig in de ijskast gezet.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe sofware nam de leverancier interviews af bij klanten en werd in rondetafeldiscussies geschetst wat de trends en behoeften van gebruikers zijn.

Director global business lines Paul Ramakers vertelt dat het productaanbod van Exact Online is opgebouwd rond drie proposities. Het gaat om makkelijk boekhouden, dat zijn basispakketten en uitgebreide boekhoudpakketten gericht op de ondernemer. Er zijn accountants- en administratiepakketten voor boekhoudkantoren en er zijn branchespecifieke paketten zoals Exact Online Handel en Zakelijke diensten.

iPhone

In mei 2011 komt een Exact Online iPhone-app op de markt. Via die app kan met de camera van een smartphone een foto worden gemaakt van bonnen en facturen. Zo kan een ondernemer het brondocument toevoegen aan de boekhouding en opslaan in zijn digitale dossier. De app koppelt ook klantgegevens aan Google-maps, bijvoorbeeld voor navigatie. De app bevat daarnaast een dashboard voor de uitkomsten van financiële rapportages.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3906850). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.