Managed hosting door True

Overheid versoepelt aanbestedingsregels

 

De Nederlandse overheid gaat zijn aanbestedingsregels aanpassen ten gunste van ict-bedrijven. Zo worden de contractuele voorwaarden versoepeld en worden er extra maatregelen genomen om de administratieve lasten te verlichten. Mede dankzij branchevereniging ICT~Office is er recentelijk een Nota van Wijziging toegevoegd aan de aanbestedingsregels.

Veel ict-bedrijven vinden de contractuele voorwaarden bij aanbestedingen een doorn in het oog. De overheid gaat die voorwaarden nu ‘proportioneel' maken. Dit betekent dat deze voorwaarden in verhouding dienen te staan tot de aard en omvang van de opdracht. Daarnaast mogen opdrachten straks niet zonder meer samengevoegd worden. Aanbestedende diensten zullen de keuze hiervoor objectief dienen te bepalen en moeten motiveren wanneer bedrijven daar om vragen.

Lastenverlaging

Ook op het gebied van de vermindering van administratieve lasten is een aantal extra maatregelen genomen. In het wetsvoorstel was al opgenomen dat elke aanbestedende dienst straks gebruik dient te maken van een standaard Eigen Verklaring, waardoor bedrijven niet continu met licht gewijzigde formulieren worden geconfronteerd.

Ook komt er één integriteitstoets. Mede dankzij de lobby van ICT~Office krijgt deze integriteitsverklaring een geldigheidsduur van twee jaar in plaats van één. Hierdoor worden de kosten voor ict-bedrijven verlaagd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3906431). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.