Managed hosting door True

'Ontvoerde zoon Kaspersky is weer thuis'

 

Eugene Kaspersky

Eugene Kasperksy heeft 4,3 miljoen dollar losgeld betaald voor het vrijlaten van zijn zoon Ivan Kaspersky. Die werd op 19 april 2011 in Moskou ontvoerd toen hij op weg naar zijn werk was. Dit melden diverse Russische media. Eugene Kasperksy is een van de rijkste it-ondernemers van Rusland. Samen met zijn ex-vrouw runt hij beveiligingssoftwarebedrijf Kaspersky Lab.

De ontvoerders, die rond de 4,3 miljoen dollar losgeld vroegen, zouden de zoon eenvoudig hebben getraceerd omdat hij veel informatie over zichzelf op zijn sociale media site had gezet, aldus de Russische website Life News. Ivan Kaspersky is werkzaam bij InfoWatch in Moskou, waarvan de ex-vrouw van Eugene Kaspersky eigenaar is.

KGB

Kaspersky is een Russisch bedrijf dat internationaal snel groeit en concurreert tegen leveranciers zoals Symantec en McAfee. Eugene Kaspersky studeerde af aan een school van de Russische geheime dienst KGB en is nu één van de rijkste Russen. Het aandeel van Kasperky in zijn eigen bedrijf zou rond de 800 miljoen dollar bedragen.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic stak recentelijk 200 miljoen dollar in de Russische securityleverancier Kaspersky Lab. De investeerders krijgen hiermee naar verluidt een aandeel van 20 procent in Kaspersky. Met het geld wil Kaspersky Lab verder groeien in de zakelijke markt. General Atlantic wordt na oprichter en ceo Eugene Kaspersky de grootste aandeelhouder binnen het bedrijf.

Verklaring

Kaspersky Lab vraagt in een verklaring aan de media om terughoudend te zijn. Eugene Kaspersky zegt zijn dagelijkse werkzaamheden te blijven uitvoeren en zegt dat de informatie over de ontvoering het bedrijf schade toebrengt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3903813). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.