Managed hosting door True

Unit4 meldt vliegende start 2011

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft over de eerste drie maanden van 2011 de beste eerste kwartaalcijfers uit de bedrijfsgeschiedenis geboekt. Het bedrijf zag de omzet groeien met 16 procent tot 121,1 miljoen euro. Het softwarehuis zag de vraag naar software als webdienst met 40 procent toenemen. De licentieverkoop groeide met een kwart vergeleken met een jaar eerder.

De licentieverkoop groeide met name door het binnenslepen van een aantal grote contracten in de publieke sector in Noorwegen, het thuisland van de in 2000 overgenomen branchegenoot Agresso.

De winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (ebitda) steeg met 23 procent tot 18,9 miljoen euro. Door de ontwikkeling van Financial Force, een pakket dat samen met Salesforce wordt ontwikkeld, en een verplaatsing van de ontwikkelafdeling komt de ebitda bijna 4 miljoen euro lager uit. Unit4 verplaatst de ontwikkeltak gedeeltelijk naar Spanje. De reden voor die verplaatsing is onder andere de lagere personeelskosten.

Webdienst

Opvallend is de groei van de omzet uit software as a service (SaaS) met 40 procent. Steeds meer klanten nemen hun software af in abonnementsvorm.

Unit4 boekte over 2010 ruim een vijfde meer winst dan het jaar ervoor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3903736). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.