Managed hosting door True

Microsoft maakt ERP klaar voor de cloud

 

Microsoft maakt zijn Dynamics ERP applicaties geschikt voor de cloud. Het gaat om Microsoft Dynamics AX, GP, NAV en SL producten. Tot nu bood Microsoft alleen zijn Dynamics CRM Online als een gehoste oplossing aan.

De nieuwe versies van Dynamics AX, GP, NAV en SL worden ontwikkeld op het Windows Azure cloudplatform. Als eerste komt er in 2012 een cloudversie van Dynamics NAV. Deze cloudapplicatie is onder andere geschikt voor multi-tenancy. waarbij een applicatie zich gedraagt alsof deze door slechts één persoon wordt gebruikt, terwijl in werkelijkheid meerdere mensen tegelijk van dezelfde codebase gebruik maken.

Later wordt ook Dynamics CRM Online voor Windows Azure geschikt gemaakt. Inmiddels maakt ongeveer de helft van de klanten gebruikt van een gehoste versie van Dynamics CRM.

On-premise

De Microsoft's Dynamics ERP cloudversie en de on-premise versie werken volgens de leverancier goed samen. Microsoft biedt handleidingen voor het verhuizen van codes en  maatwerk van zijn erp-oplossingen naar de cloud. Voor ict-dienstverleners is er een Microsoft Dynamics Cloud Partner Profitability Guide opgezet. Deze gids moeten Microsoft-partners onder andere leren begrijpen hoe ze diensten van Microsoft Dynamics in de cloud moeten uitrollen en onderhouden.

Microsoft heeft tot nu alleen on-premise versies van zijn Dynamics ERP applicaties aangeboden. Deze applicaties worden al door een aantal ict-dienstverleners in een gehoste versie aangeboden in combinatie met een service provider license agreement (spla).

Dynamics AX 2012

Dynamics-klanten kunnen verder een voorproefje nemen van Dynamics AX 2012 van die erp-oplossingen voor het mkb is een testversie beschikbaar.

Die applicatie heeft onder andere meer business intelligence toepassingen. Verder zijn Dynamics SL 2011 en Dynamics CRM 2011 beschikbaar voor klanten. Dynamics GP 2010 R2 komt per 1 mei 2011 beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3902386). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.