Managed hosting door True

Ordina verkoopt belang in Finext voor 4 miljoen

 

Handen schudden

Ict-dienstverlener Ordina verkoopt financieel adviesbureau Finext voor 4 miljoen euro. Ordina verkoopt alle aandelen van het bedrijf aan zeventig van de 110 medewerkers van het financieel adviesbureau. De dienstverlener uit Nieuwegein wil zich volledig richten op de kernactiviteiten consulting, ict en outsourcing. De boekwinst over de verkoop bedraagt ongeveer 2,6 miljoen euro.

De veertig medewerkers die geen aandelen hebben gekocht van het bedrijf blijven voor Finext werken, zo meldt Ordina. Over 2010 realiseerde het financieel adviesbureau uit Voorburg een omzet 14 miljoen euro.

In 2010 verkocht Ordina zijn deelnemingen in netwerk- en SAP-dienstverlener Integer en managersopleider Ormit. Ordina deed die bedrijven van de hand omdat er te weinig synergie zou zijn met de kerntaken advisering, automatisering en uitbesteding. Integer werd voor 3,3 miljoen euro verkocht. Ormit werd voor 11,7 miljoen euro verkocht.

De dienstverlener uit Nieuwegein kan het geld goed gebruiken. Het bedrijf leed in 2010 een verlies van 7 miljoen euro. Daarnaast gaf de dienstverlener nieuwe aandelen uit om schulden af te lossen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3902334). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.