Managed hosting door True

'Alcatel-Lucent wil van Enterprise Telecom af'

 

Alcatel-Lucent probeert zijn Enterprise Telecom-divisie te verkopen. Dit zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal. De telecomreus zou zich meer bezig willen houden met zijn belangrijkste business: de verkoop van netwerkproducten aan carriers en service providers. De belangrijkste kandidaat voor een overname zou HP zijn.

De divisie Enterprise Telecom voert verschillende productlijnen die gericht zijn op grote ondernemingen: van telefoons en switches tot call center software. De divisie is volgens insiders goed voor minimaal 1,5 miljard dollar. De omzet van het onderdeel draagt minder dan 10 procent bij aan de totale omzet van Alcatel-Lucent.

Verschillende adviseurs

In 2006 nam Alcatel voor 11 miljard dollar Lucent over. Het gecombineerde bedrijf zag zich genoodzaakt verschillende managementwisselingen door te voeren, ook in de Benelux. Het bedrijf zou nu verschillende adviseurs in de arm hebben genomen om te kijken of het bedrijfsonderdeel verkocht kan worden.

De insiders zien in HP de beste kandidaat om de Enterprise Telecom-divisie over te nemen. Toch zouden er ook andere geïnteresseerden zijn, zoals telecom- of netwerkconcurrenten en een investeringsmaatschappij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3897057). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Wanneer HP dit onderdeel zou overnemen, dan zullen vooral de concurrenten daar zeer content mee zijn. Het is mijn inschatting dat dit binnen 2 jaar circa 25% van het marktaandeel zal gaan kosten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.