Managed hosting door True

Info Support gaat in zee met LeaseWeb en BIT

 

Ict-dienstverlener Info Support maakt vanaf 13 april 2011 gebruik van de datacenters van LeaseWeb in Haarlem en BIT in Ede. Het bedrijf hoste zijn beheerdiensten voor klanten eerder vanuit het datacenter van Interoute op Schiphol-Rijk, maar groeide daar uit zijn jasje. De omzet uit beheerdiensten groeide in 2010 met dertig procent daardoor werd de stroomvoorziening kritiek. De dienstverlener zegt dat het in de nieuwe situatie zijn klanten beter van dienst kan zijn.

Daar komt bij dat de dienstverlener nu geo-clustering aan het aanbod toegevoegd. Dat betekent dat vanuit datacentra die in verschillende plaatsen gevestigd zijn, diensten worden uitgevoerd. De datacenters liggen op ongeveer honderd kilometer afstand van elkaar. Daarbij is ook nog meegewogen dat het datacenter in Ede dertig meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil) ligt.

De datacenters in Haarlem en Ede zijn ISO 27001 gecertificeerd en maken gebruik van groene stroom. 'Die punten waren een belangrijke vereiste in de keuze voor nieuwe datacenters', zegt verkoopdirecteur managed it-services Mark Klabbers.

Klabbers: 'De aanwezigheid van een ISO 27001-certificaat was een eerste vereiste. Enerzijds vanwege de cloud-strategie van Info Support. Anderzijds vragen opdrachtgevers steeds vaker om de aanwezigheid van dit certificaat dat de informatiebeveiliging waarborgt.'

Transavia

De dienstverlener gebruikt blade-systemen die onder andere worden ingezet voor virtuele omgevingen.

Info Support host onder ander de webomgeving van Rabo vastgoed, hist de mail van luchtvaartmaatschappij Transavia en levert diensten aan verschillende zorginstellingen.

Info Support International Group bestaat uit de onderdelen Info Support B.V. in Veenendaal, Info Support N.V. in Mechelen en Global Services in Gent. Het bedrijf heeft 325 medewerkers en behaalde over het afgelopen boekjaar een omzet van 36 miljoen euro. De bedrijfssoftware is gebaseerd op de programmeertalen Microsoft .NET en Enterprise Java.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3886531). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.