Managed hosting door True

HP wil Tibco Software overnemen

 

HP wil softwarebedrijf Tibco overnemen. HP voert sinds een paar weken gesprekken met de directie van Tibco, dat zakelijke software levert voor onder andere middleware en soa-omgevingen. De mogelijke overname past in het beleid van HP om zijn omzetaandeel uit de verkoop van software te verhogen.

Tibco levert software voor onder andere service-oriented architecture (soa), business process management (bpm), middleware en cloud computing. Tibco heeft zelf in het verleden een aantal bedrrijven overgenomen. Zo kocht Tibco OpenSpirit (data-applicatie-integratiesoftware), Proginet Corporation (beheersoftware voor het versturen van bestanden) en Netrics (software voor het vergelijken van bedrijfsdata).

Air France-KLM

Tibco ontwikkelt ook eigen software. Zo introduceerde Tibco begin januari 2011 de zakelijke social networking applicatie Tibbr dat direct concurreert met de Chatter en Yammer applicaties van Salesforce.com. Tibco heeft in Nederland een aantal klanten, zoals Air France-KLM die voor een departure-control-systeem project voor Ground Services Tibco-software gebruikt. Ict-dienstverleners Rivium en Ciber leveren Tibco software aan Nederlandse klanten. Ciber zoekt daarvoor nog specialisten. Tibco concurreert met onder andere IBM, Oracle, Microsoft en Software AG.

ArcSight en Fortify

HP is naarstig op zoek naar softwarebedrijven om zijn porfolio uit te breiden. HP's software maakt tot nu maar drie procent uit van 126 miljard omzet die HP in 2010 heeft gehaald. De omzet uit de verkoop van software moet volgens ceo Leo Apotheker daarom groter worden. Om die ambitie kracht bij te zetten opent HP onder andere een softwareontwikkelingscentrum in Silicon Valley waar het personeel van de overgenomen bedrijven ArcSight en Fortify gaat werken.

Red Hat, Symantec, Teradata, Informatica, BMC, CommVault

Eerder schreef analistenbureau Barron's dat HP al een lijstje heeft van bedrijven die het wil overnemen. Dat zijn Red Hat, Symantec, Teradata, Informatica, BMC Software en CommVault Systems. Ook Tibco Software staat op het lijstje, waar nu mee wordt gesproken. Overigens wilde Tibco in 2009 niet worden overgenomen. De gesprekken tussen HP en Tibco zijn twee weken geleden afgebroken. De aandeelhouders vonden de gesprekken het prima; zij zagen hun Tibco aandeel de laatste weken met tien procent stijgen naar 29,85 dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3886506). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.