Managed hosting door True

Level 3 koopt Global Crossing

 

Dollars

Netwerkaanbieder Level 3 Communications neemt branchegenoot Global Crossing over in een aandelenruil met een geschatte waarde van drie miljard dollar. In het overnamebedrag zit een schuld van 1,1 miljard dollar van Global Crossing.Samen vormen ze een wereldwiijd opererend netwerkbedrijf met een omzet van ruim zes mijard dollar.

Level 3 hoopt de overname na instemming van de kartelautoriteiten eind dit jaar af te ronden. Met de inlijving ontstaat een grote wereldwijde speler op het gebied van connectiviteitsdiensten, met glasvezelnetwerken op drie continenten, een netwerkinfrastructuur in vijftig landen, verbindingen met ruim zeventig landen en onderzeese kabelcapaciteit.

Global Crossing ging na het uiteenspatten van de internetballon bijna kopje onder. De Amerikaanse overheid blokkeerde een overname door Chinezen omdat het niet wilde dat het wereldomspannende glasvezelnetwerk in Chinese handen zou komen. Singapore Telecom Telemedia mocht de carrier uiteindelijk wel overnemen. Global Crossing is ook in Nederland aanwezig en vervult hier een belangrijke netwerkfunctie voor de Europese activiteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3882363). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.