Managed hosting door True

IBM introduceert SmartCloud-platform

 

IBM

IBM introduceert SmartCloud. Dit is een nieuwe cloudplatform dat bestaat uit hardware, software en diensten voor het uitrollen van private, publieke en hybride cloudsystemen. Cloud computing is een belangrijke groeimarkt voor IBM. Het bedrijf verwacht in 2015 met cloud computing ruim zeven miljard dollar omzet te halen.

Klanten kunnen met het nieuwe cloudplatform IBM SmartCloud clouddiensten uitrollen die gebouwd zijn op vijf peilers. Dat zijn beveiliging, systeembeschikbaarheid, technologieplatformen, beheerondersteuning en betaling/facturering.

Linux Windows AIX

IBM SmartCloud bestaat uit SmartCloud Enterprise en Enterprise+. IBM SmartCloud Enterprise werkt op Linux en Windows. Het gebruik wordt per uur afgerekend. IBM SmartCloud Enterprise+ werkt op Linux, Windows en AIX. Deze uitgebreide clouddienst heeft een prijs op basis van gebruik per maand. Het platform bevat middleware en applicaties die werkopdrachten op verschillende systemen of hypervisors kunnen uitvoeren.

Klanten kunnen hun Lotus Domino-applicaties op SmartCloud Enterprise ontwikkelen via de Lotus Domino Utility Server for LotusLive.  Bijvoorbeeld e-mail, ‘social business' en applicaties van derde partijen. In het derde kwartaal van 2011 krijgen de SAP Managed Application Services ondersteuning van IBM SmartCloud.

Dell, HP, Rackspace en Amazon

IBM verwacht met zijn cloudaanbod in 2015 ruim zeven miljard dollar omzet te behalen. IDC verwacht dat er in 2013 ruim 45 miljard dollar omzet wordt gehaald met cloud computing-hardware en -software.

IBM SmartCloud komt valk na soortgelijke aankondigingen van concurrenten zoals Dell's vStart en HP's CloudSystem. Het IBM SmartCloud-platform gaat volgens analisten ook meer concurreren met Rackspace, Amazon Web Services en andere cloud computing-dienstverleners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3882334). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.