Managed hosting door True

Detacheerder voorziet overnamegolf

 

Verhuizing

Detacheringsbureau Avance in Breukelen voorziet een golf van kleinere detacheerders die in de problemen komen. Dat meldt Avance-directeur Ron Stomp naar aanleiding van de overname van de failliete boedel van branchegenoot Jobstream uit Alphen aan den Rijn. Kleinere detacheerders hebben het zwaar door de moeilijke markt, druk op de marges en de wens van freelancers rechtstreeks zaken te doen met opdrachtgevers.

Detacheerders met minder dan vijftig ict-specialisten onder contract hebben het moeilijk, meldt algemeen directeur Ron Stomp van ict-detacheerder Avance. Zijn onderneming bevindt zich met 320 ict'ers onder contract buiten de gevarenzone. Avance hoopt de komende tijd verder te groeien door detacheerders over te nemen die kopje ondergaan. 'Wij  proberen nu verder massa te creëren, zodat wij zelfstandig op aanbestedingen kunnen inschrijven', zegt Stomp.

De pijn bij kleine ict-detacheerders komt vooral voort uit de moeilijke markt. Door de transparantie van tarieven staan de marges onder druk. Freelance ict'ers onderhandelen steeds scherper over hun tarieven. Bovendien kiezen zij er sneller voor om rechtstreeks zaken te doen met opdrachtgevers, wanneer deze daarvoor openstaan.

Te hoog tarief

Volgens Computable-expert en executive manager Ramon de Meijer van recruiter Michael Page kunnen kleine detacheerders ook overleven onder de huidige, moeilijke omstandigheden. 'Maar alleen als deze ook daadwerkelijk wat toevoegen.' Volgens De Meijer bieden veel detacheringsorganisaties niet meer dan facturatie aan opdrachtgever en opdrachtnemer tegen een te hoog tarief.  'Alle andere aspecten van dienstverlening worden vaak niet waargemaakt', ervaart hij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3880859). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.