Managed hosting door True

Nieuwe CEO Larry Page inventariseert Google

 

Larry Page is per 4 april weer officieel ceo is van online zoekmachinespecialist Google. Eén van zijn eerste prioriteiten is de uitbreiding van patenten. Hiervoor wil hij patenten kopen van het failliete Nortel. Een andere prioriteit is dat Page meer grip wil op de vele technologieprojecten die bij Google lopen.

Page wil Google's patentenportfolio uitbreiden en verbeteren. Zo wil Google voor 900 miljoen dollar de patenten van de failliete netwerkleverancier Nortel overnemen. Het gaat hierbij om zesduizend patenten op het gebied van applicaties, 4G-netwerken, datanetwerken, glasvezelnetwerken en spraaktechnologie.

Google Health

Verder heeft Page zijn productmanagers verzocht hem een korte omschrijving te sturen waar ze mee bezig zijn en een presentatie geven over hun projecten. Page wil een aantal projecten stopzetten en andere weer laten doorontwikkelen. De nieuwe ceo van Google wil hiermee het kaf van de koren scheiden. Zo krijgt het project Google Health naar verluidt minder ondersteuning. Google Health is een dienst waarmee medische gegevens worden opgeslagen op een server van Google. Gebruikers kunnen er een elektronisch profiel bijhouden, met daarin allerlei medische informatie die ze kunnen delen met apotheken en behandelaren. Projecten die wel op verdere steun kunnen rekenen zijn onder andere Android, Google Apps en YouTube.

Eric Schmidt

Eric Schmidt is ceo af, maar blijft werkzaam als voorzitter waar hij zich bezighoudt met samenwerkingsverbanden, klanten en overheidsrelaties. De veranderingen in de top van Google zijn volgens Page nodig zodat het bedrijf sneller beslissingen kan nemen. Onder leiding van Schmidt groeide Google jaren door. In 2010 boekte Google een omzet van 29 miljard dollar. Google is op dit moment een sterke ict-leverancier op het gebied van online zoekmachines, online advertenties, e-mail, browsersoftware, online video en mobiele software.

Sergey Brin

Larry Page is nu verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en voor Google's technologiestrategie. Page heeft al ervaring op gedaan als ceo tussen 1998 en 2001, voordat voormalig Novell-topman Eric Schmidt ceo van Google werd. Page werkt nauw samen met mede-oprichter Sergey Brin, die zich richt op strategische projecten en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3880795). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.