Managed hosting door True

Dell bouwt cloudportfolio via overnames

 

Dell investeert één miljard dollar in zijn cloud computing- en virtualisatieportfolio. Hiervoor worden wereldwijd 22 Dell-datacenters gebouwd waar klanten hun infrastructuur en applicaties kunnen testen en hosten. Veel cloudoplossingen zijn door Dell via overnames binnengehaald. Maar Dell bouwt ook zelf cloudoplossingen, zoals de recent aangekondigde Dell vStart.

Dell bouwt de komende jaren wereldwijd nieuwe datacenters waar vanuit cloud computing-diensten worden geboden. Het gaat hierbij om publieke, private en hybride cloudoplossingen. In totaal gaat Dell de komende achttien maanden wereldwijd 22 ‘Dell Global Solution Centers' openen, onder andere in Frankfurt en Parijs. Twaalf van deze centra worden nog dit jaar nog geopend. In deze datacenters kunnen klanten Dell's cloudoplossingen bekijken en testen.

Overnames
Dell begon in 2007 een cloudportfolio op te bouwen. Dat werd grotendeels gedaan via overnames. Zo werd in 2007 Everdream gekocht, een leverancier van SaaS- en cloudoplossingen voor beheer op afstand. Begin 2008 werd MessageOne overgenomen dat een cloud e-mailmanagement- en archiveringsoplossing levert. MessageOne is nu geintegreerd in Dell's E-mail Management Services (EMS)-portfolio.

Dataopslag is een belanrijk onderdeel binnen Dell's cloudportfolio. Zo werd de dataopslagtechnologie van EqualLogic in 2007 voor 1,4 miljard dollar overgenomen. Compellent werd eind 2010 voor 938 miljoen dollar door Dell gekocht.

Datacenterbeheer
In 2010 heeft Dell veel overnames gedaan om zijn cloudaanbod te versterken. Zo nam Dell eind 2010 Kace over, een leverancier van system management appliances. Eind 2010 nam Dell verder Ocarina Networks over, een leverancier van deduplicatie-oplossingen voor dataopslagomgevingen. Dell haalde verder de Saas-gebaseerde integratietechnologie van het bedrijf Boomi binnen, waarmee data en bestanden tussen de cloud en on-premise locaties kunnen worden verplaatst. Dell kocht begin dit jaar Insite One, dat software levert voor archivering van medische bestanden. Tot slot kocht Dell het bedrijf Scalent, een leverancier van virtualisatietechnologie voor datacenterbeheer.

Security
De cloudoplossingen van Dell worden beveiligd met de technologie van SecureWorks, dat begin 2011 voor 612 miljoen dollar werd overgenomen. SecureWorks is een SaaS-specialist op het gebied van ict-beveiliging. SecureWorks levert onder andere beheerde beveiliging en risico- en securityconsultancy.

Dell vStart
Dell koopt niet alleen cloudtechnologie, maar ontwikkelt zelf ook oplossingen zoals Dell vStart. Dit is een samengestelde virtualisatiebundel die bestaat uit software, hardware en diensten. Dell vStart bestaat uit PowerEdge-servers, EqualLogic-storage, PowerConnect-switches en maximaal tweehonderd virtuele machines (vm's). Dell vStart komt in de loop van het tweede kwartaal van 2011 beschikbaar voor klanten in Nederland. Dell vStart richt zich op organisaties die nog niet veel van hun ict-omgeving hebben gevirtualiseerd. De meeste organisaties hebben niet meer de 50 procent van hun ict-omgeving gevirtualiseerd, aldus Dell. vStart helpt klanten hun ict-omgevingen verder te virtualiseren.

Volgens Dell moet vStart de twijfel rond de aanschaf van meer virtuele machines wegnemen, doordat veel klanten veel tijd en geld kwijt zijn aan het uitrollen van virtuele machines. Klanten zijn tegenwoordig meer geïnteresseerd in het aanschaffen van virtuele machines in plaats van pure hardware, aldus een Dell-zegsman.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3879863). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.