Managed hosting door True

Detacheerder Avance koopt failliet Jobstream

 

Failliet

Het detacheringsbedrijf Avance in Breukelen neemt de activiteiten over van zijn failliete branchegenoot Jobstream uit Alphen aan den Rijn. Het gaat om lopende werkzaamheden die veertig freelance ict'ers bij opdrachtgevers uitvoeren. Dienstverlener Centric is de grootste klant van Jobstream. De overgenomen activiteiten worden ondergebracht in Avance-dochter Talented IT Specialisten.

Jobstream ging op 22 maart 2011 failliet. Het bedrijf raakte in problemen doordat de onderportefeuille de afgelopen twee jaar kromp van tachtig naar veertig contracten. Bovendien liep het bedrijf eind vorig jaar een bedrag van zo'n 60.000 euro mis door het faillissement van opdrachtgever ITSP. Jobstream was eigendom van directeur Ric Zandvliet. Bij het bedrijf werkten zes mensen.

De freelancers die voor Jobstream werkten zijn gedupeerd. Om de groeiende financiële problemen het hoofd te bieden vroeg Jobstream opdrachtgevers binnen 30 dagen te betalen. Freelancers moesten op hun geld wachten. Door het faillissement blijven zij met onbetaalde rekeningen van enkele maanden zitten.

Pijn verzachten

Koper Avance wil deze pijn enigszins verzachten, vertelt algemeen directeur Ron Stomp. 'We gaan proberen de maand maart uit te keren. Daar hebben wij wel werkbriefjes voor nodig.' De regeling geldt in die gevallen waarin de opdrachtgever het Jobstream-contract met Avance voortzet.

Avance Nederland bestaat uit vier onderdelen: Avance IT Professionals, Lanscape IT detachering, Talented IT Professionals en Albion IT detachering. Het bedrijf werd in 1991 opgericht en heeft 320 ict'ers aan het werk. Naast detachering is Avance actief in remote beheer en managed services.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3879832). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.