Managed hosting door True

De Week van ICT: 11 t/m 15 april 2011

ICT~Office laat 'sprankelend karakter' ICT zien

 

'De Week van ICT' gaat maandag 11 april 2011 van start. Met deze week vraagt ICT~Office breed en zichtbaar aandacht voor het maatschappelijk en economisch belang van ict. ICT~Office wil een brede doelgroep de veelzijdigheid en het sprankelende karakter van ict laten ervaren en de belangrijke rol van ict bij innovaties benadrukken.

Ict maakt volgens ICT~Office nieuwe manieren van werken mogelijk, levert kostenbesparing op, zorgt voor energie-efficiëntie, betere en efficiëntere zorg, passender onderwijs en een duurzamere samenleving. 'De Week van ICT' biedt een platform voor leden en partners van ICT~Office om de betekenis van ict voor een breed publiek duidelijk te maken.

Ict-sector in 2020

Door ICT~Office en diverse partners zijn verschillende activiteiten georganiseerd die plaatsvinden tijdens 'De Week van ICT'. Op maandagmiddag 11 april gaan tijdens Het ICT~Debat 2011 aanwezigen, waaronder Harry van Dorenmalen (IBM en voorzitter ICT~Office), Henk Broeders (Capgemini) en Bas van der Veldt (Afas), met elkaar in discussie over 'De ict-sector in 2020'. Diezelfde middag wordt de ICT~Marktmonitor 2011 gepresenteerd.

Op dinsdag 12 april is de aftrap van de Student & Young Professional Challenge. TNO daagt samen met de Nederlandse ict-industrie studenten en young professionals uit hun ideeën, kennis en vaardigheden te gebruiken om een aantal belangrijke maatschappelijke problemen op te lossen. Samen met specialisten uit het veld gaan zij de uitdaging aan om slimme oplossingen te bedenken. De resultaten worden tijdens de Conferentie Digitale Agenda.nl op 17 mei 2011 gepresenteerd aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid.

EvoSwitch

De Topdialoog PO Klas van de Toekomst vindt op woensdag 13 april plaats met als thema 'Door kennisdeling verbinden en versnellen'. Doel van de Topdialoog is het delen van best practices en bespreken wat er nodig is voor verdere opschaling. De topdialoog is een samenwerking van de PO-Raad, Kennisnet en ICT~Office. Ook opent EvoSwitch op 13 april een nieuwe datahal en is aansluitend een seminar georganiseerd, die geheel in het teken staat van duurzaam ondernemen en de rol van ict hierin.

Verder organiseert ICT~Office de Voorjaarsconferentie Overheid, Cloud & Software op donderdag 14 april, waar de ontwikkelingen rondom cloud en software bij de overheid centraal staan. Ook heeft de Tweede Kamer ICT~Milieu uitgenodigd voor een rondetafelgesprek op 14 april over het duurzaam gebruik, waaronder hergebruik, van grondstoffen en hulpbronnen voor onder meer ict-apparatuur. Tevens worden in de hele week bedrijfsbezoeken van scholen aan ict-bedrijven gefaciliteerd.

Het volledige programma van 'De Week van ICT' is op de website van ICT~Office terug te vinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3879793). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.