Managed hosting door True

Defensie maakt serieus werk van uitbesteding

 

Het ministerie van Defensie laat een haalbaarheidstoets uitvoeren naar de uitbesteding van ict-taken. Branchevereniging ICT~Office organiseert hiervoor een workshop waarin vertegenwooridgers van marktpartijen en Defensie bediscussiëren welke sourcingsscenario's haalbaar zijn. Vorig jaar peilde het ministerie al via marktverkenningen of uitbesteding als haalbaar werd gezien. Een paar jaar terug was het afstoten van grote delen van de ict nog onbespreekbaar.

In 2002 wilde Defensie zijn gehele ict-tak DTO afstoten. Dat leidde tot veel protest en onrust, waarna dit plan in 2005 werd ingetrokken. Inmiddels is uitbesteding weer bespreekbaar, ingegeven door de forse bezuinigingen die krijgsmacht te wachten staat. Op woensdag 20 april organiseert ICT~Office voor Defensie een ict-haalbaarheidstoets waarin met marktpartijen wordt besproken of het zinvol is ict-activiteiten uit te besteden.

De toets is een product van ICT~Office en is in samenwerking met de overheid opgezet om de uitvoering van ict-projecten beter te laten verlopen door leveranciers vooraf al te raadplegen over de haalbaaarheid ervan. De toets levert een advies op over of en hoe een project een succes kan worden. In de toets die nu voor Defensie wordt georganiseerd zal er extra aandacht zijn voor de enorme bezuinigingsplannen die het ministerie eerdaags bekendmaakt. Daarin kunnen al vergaande beslissingen voor de ict-huishouding van Defensie zijn opgenomen.

Vorig jaar zette het ministerie van Defensie het onderwerp al op de agenda. Het organiseerde marktverkenningen om te bepalen op welke manier ict-taken het beste kunnen worden belegd: bij de eigen ict-organisatie Ivent, marktpartijen of een combinatie ervan.

Ivent

Ivent (drieduizend man) beheert bij Defensie bijna zestigduizend werkplekken, de onderliggende ict-infrastructuur, componenten en applicaties. Ook ondersteunt de bedrijfsgroep de operationele informatievoorziening van de land-, lucht- en zeestrijdkrachten en Marechaussee bij militaire operaties, oefeningen en commandovoeringondersteuning. Ivent coördineert regelmatig aanbestedingsprojecten, zoals Speer, de opslagtender en recent een grote aanbesteding voor ict-inhuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3878538). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.