Managed hosting door True

Unified Solutions koopt boedel Dataman op

 

De Utrechtse dataopslagspecialist Unified Solutions heeft infrastructuurspecialist Dataman voor een onbekend bedrag overgenomen van de curator. Eind 2010 werd het failliete Dataman overgenomen door Itricity. Nu Itricity echter per 28 maart 2011 failliet is verklaard, worden deze activiteiten van Dataman ondergebracht binnen Unified Solutions.

Dataman stond na het faillissement van Itricity weer te koop. Bart van Mierlo, directeur van Unified Solutions, zegt dat hij de boedel, klanten en een werknemer van Dataman overneemt. Het gaat hierbij om sales manager Willem-Jan van Eijck. Hij versterkt het team van het Unified Solutions dat ruim twintig medewerkers heeft.

EMC en Oracle

Met de overname van Dataman haalt Unified Solutions kennis van de producten van EMC Oracle en het door Oracle ingelijfde Sun Microsystems in huis. Unified Solutions levert op dit moment HP EVA-systemen. Van Mierlo wil nu ook dataopslag van andere merken aan klanten aanbieden.

Unified biedt verder vanuit zijn datacenters ASP-dienstverlening, waarbij een of meerdere applicaties (SaaS) of zelfs een gehele automatiseringsomgeving voor een klant gehost wordt.

Woningcorporaties

De Utrechtse leverancier heeft voornamelijk klanten in de vastgoedmarkt zoals de woningcorporaties. Daarvoor levert het de oplossing Xpand; een basisadministratiesysteem voor vastgoedbeheerders en woningcorporaties. Volgens de leverancier voorziet de modulaire opbouw van Xpand naast administraties voor huur, onderhoud en financiën ook in onder andere uitgebreide interfaces. Het bedrijf heeft ook SBS en Sony als klant.

Dataman

Dataman, opgericht in 1992, leverde opslag-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf, dat in 2008 een omzet had van 27 miljoen euro, richtte zich voornamelijk op bedrijven met grote it-infrastructuren. Het bedrijf kwam in het najaar van 2010 in liquiditeitsproblemen en ging begin oktober failliet. Na een strijd om de boedel nam Itricity het merendeel van activiteiten, klanten en personeelsleden over. Op 28 maart 2011 ging Itricity zelf kopje onder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3878460). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.