Managed hosting door True

NextiraOne beheert telefonie gemeenten Drenthe

 

NextiraOne is na een Europees aanbestedingstraject geselecteerd om de levering, implementatie en integratie te verzorgen van een telefonieoplossing voor de drie samenwerkende Drenthse gemeentes, Boger-Odoorn, Coevorden en Emmen. Het gaat om een telefonieoplossing van Alcatel-Lucent. De raamovereenkomst duurt in totaal twee jaar met een optionele verlenging van maximaal twee jaar.

Het project, dat gegund is via een niet-openbare aanbesteding, omvat een uitbreiding op het huidige Alcatel-Lucent Enterprise IP- telefonieplatform van gemeente Emmen. In totaal gaan zestienhonderd medewerkers in een flexwerkconcept gebruikmaken van deze nieuwe oplossing. De levering omvat circa vierhonderd VoIP-telefoons, veertig bemiddelingstoestellen, zes media gateways en trainingen.
 
De gemeenten werken al geruime tijd op een aantal terreinen samen. Zo implementeerden zij in 2009 de zogeheten 14+ netnummers. Hiermee werden de traditionele centrale telefoonnummers van de gemeenten vervangen door het nummer 14 voor het betreffende netnummer te plaatsen. Via een spraakgestuurd menu worden bellers met de gewenste gemeente doorverbonden.

Glasvezel

De gemeente Emmen is de hoofd-afnemer. De gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn nemen op hun beurt weer diensten af van de gemeente Emmen. Marc Hindriks, projectleider bij de gemeente Emmen: 'De gehele ict-omgeving van de gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn wordt op termijn ondergebracht bij de gemeente Emmen. De locaties van deze drie gemeenten zijn middels glasvezel met elkaar verbonden. Een nieuwe samenwerkingsvorm betreft het onderdeel telefonie. De wens was om te komen tot één geïntegreerd telefonieplatform, waarbij het platform van de gemeente Emmen als uitgangspunt wordt gehanteerd. Het project is opgedeeld in een aantal fasen. De eerste oplevering vindt plaats in april 2011. De afronding van de laatste fase zal begin 2012 plaatsvinden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3878440). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.