Managed hosting door True

Texas Instruments koopt Natsemi

 

De Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments neemt sectorgenoot National Semiconductor (Natsemi) over voor 6,5 miljard dollar. National Semiconductor levert analoge chips. De raden van bestuur van beide bedrijven hebben de overname al goedgekeurd.

Met de overname haalt Texas Instruments analoge chiptechnolgie binnen, die onder andere worden toegepast in wasmachines maar ook in militaire apparatuur. 43 procent van de omzet van Texas Instruments komt uit die business en ook National is erin gespecialiseerd. Het is nog wachten op de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, maar daar worden weinig problemen verwacht gezien de fragmentatie van de analoge chipmarkt.

Analoge chipmarkt

Concurrenten van Texas Instruments en National zijn onder meer STMicroelectronics, Analog Devices en Linear Technology. De analoge chipmarkt was in 2010 goed voor 42 miljard dollar omzet. Texas Instruments heeft een markaandeel van zo'n veertien procent en National van drie procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3877450). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.