Managed hosting door True

Investeerder Apax koopt Epicor en Activant

 

Durfkapitalist Apax Partners koopt erp-leverancier Epicor én logistieke softwarespecialist Activant en fuseert beide bedrijven tot één onderneming onder de vlag van Epicor Software Corporation. Apax betaalt 976 miljoen dollar voor Epicor. Wat het voor Activant op tafel legt, is niet precies bekend. De totale deal komt in de buurt van de twee miljard dollar.

Epicor is een leverancier van erp- (enterprise resource planning)-software voor met name de industrie, maar ook de detailhandel en logistiek, dienstverlening en toerisme. Bij het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf, opgericht in 1984, werken 2800 mensen. De omzet in het boekjaar 2010 bedraagt 440,3 miljoen euro.

Het eveneens Amerikaanse Activant was in handen van het management en de investeringsmaatschappijen Hellman & Friedman, Thoma Bravo en JMI Equity. Het bedrijf stamt al uit 1972 en levert kassasystemen en distributiebeheersoftware aan de industriële detailhandel. Het bedrijf heeft een omzet van 378 miljoen dollar (2009) en telt ruim 1700 medewerkers.

Macroscoop

Activant gaat onder de vlag van Epicor door. Apax meent dat het bedrijf grote toegevoegde waarde kan bieden aan de klanten van erp-leverancier Epicor. Tezamen bedienen de twee softwarefirma's wereldwijd zo'n dertigduizend klanten. Beide bedrijven zijn gevestigd in Californië. In Nederland is Epicor vertegenwoordigd door de partner Macroscoop.

Het nieuws van de dubbele overname komt in een periode dat er op de bedrijfssoftwaremarkt, in het bijzonder de erp-tak, weer volop gepraat wordt over grote overnames. Zo heeft Infor een bod uitgebracht op branchegenoot Lawson; Oracle zou een tegenbod overwegen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3877204). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.