Managed hosting door True

Ict-dienstverlener fopt personeel met 1-april-grap

'Sogeti verhuist kantoren naar Utrecht'

 

Ict-dienstverlener Sogeti heeft zijn eigen personeel gefopt met een 1-april-grap. In een mailing kondigde het bedrijf aan dat alle regiokantoren, met uitzondering van Maastricht en Groningen, en het hoofdkantoor in Vianen zouden gaan verhuizen naar het hoofdkantoor van Capgemini Benelux op Papendorp in Utrecht. De grap ontstond naar aanleiding van berichtgeving op Computable.nl dat Sogeti zijn huisvesting onder de loep neemt.

In de mailing wordt aangekondigd dat de contracten vandaag, 1 april 2011, getekend gaan worden. Dit zal dus niet gaan gebeuren. Verder is te lezen dat ‘al dit jaar een begin wordt gemaakt met de verhuizing naar Papendorp in Utrecht'. Per 1 januari 2012 zou iedereen over moeten zijn. Directeur Jeroen Versteeg wordt in het personeelbericht aangehaald. ‘Als gevolg van het ‘optimaal werken programma' neemt de behoefte aan het aantal kantoorlocaties af. Dankzij technologische middelen is het huisadres van elke Sogetist in feite al een voor Sogeti economisch interessante kantoorlocatie.'

Capgemini

Capgemini kondigde eerder aan dat het op zoek gaat naar een nieuw en kleiner hoofdkantoor. De aanstaande leegte van het huidige hoofdkantoor op Papendorp was voor Sogeti aanleiding om de zogenaamde verhuizing daarheen aan te kondigen. Dat kantoor wordt omschreven als ‘een gecentraliseerd representatief hoofdkantoor. Een gebouw dat past bij het imago van Sogeti. En bovendien voorbereid is op de groei die we voor de komende jaren voorzien. Dit gebouw geeft niet alleen ons bedrijf meer status. Ook de Sogetist kan zijn of haar voordeel doen met het representatieve karakter van dit nieuwe hoofdkantoor.'

Achter de grap zaten twee Sogeti-managers: Jetse Offers en Roger Grummels. Volgens een woordvoerder vonden de meeste medewerkers het een geweldige grap. Een enkeling was erg boos omdat dit als een totale verrassing uit de hoge hoed kwam. Ook overwogen enkele medewerkers hun baan op te zeggen. 'Het geheim van een goede 1-april-grap is dat het mensen raakt en dat is goed gelukt.' Sogti zet op 1 april een ‘rectificatie' op het eigen intranet.

Serieuze ontwikkelingen

De meeste huurcontracten van Sogeti lopen af in 2012 en 2013. De 1-april-grap paste dan ook helemaal bij de serieuze ontwikkelingen binnen het ict-dienstenbedrijf. Sogeti kijkt namelijk wel kritisch naar de huisvesting. Door het invoeren van het nieuwe werken heeft het bedrijf minder vierkante meters aan kantoorruimte nodig. Daarbij zijn de regiokantoren in Groningen en Maastricht gegarandeerd van handhaving. Naar alle overige kantoren, inclusief het hoofdkantoor in Vianen, wordt kritisch gekeken. Het is nog niet bekend wanneer Sogeti wel serieus aankondigingen gaat doen met betrekking tot zijn huisvesting. De dienstverlener is bezig om de wensen van het eigen personeel in kaart te brengen om dit mee te nemen in de aankleding van de kantoren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3866426). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.