Managed hosting door True

Cisco neemt cloudspecialist Newscale over

 

Technologiebedrijf Cisco neemt Newscale over. Die leverancier ontwikkelt software waarmee bedrijven clouddiensten kunnen leveren. Cisco is van plan deze software in te zetten voor onder andere cloudbeheer- en automatisering. De software van Newscale is geschikt voor private en publieke clouds.

Newscale is een Californische softwareleverancier die in 1999 is opgericht. Het levert een breed pallet aan software voor cloud computing, zoals beheersoftware voor applicaties en life-cycle management software voor hybride cloud computing.

De meest recente software is de Newscale Service Portal, een webgebaseerde oplossing voor het beheer van zakelijke applicaties. De software van Newscale wordt wereldwijd benut door twee miljoen gebruikers, vooral bij grote bedrijven, telecomaanbieders en service providers.

Virtualisatie

Cisco is op dit moment bezig zijn portfolio voor cloudiensten uit te bouwen. Dat wordt onder andere gedaan met overnames. Zo kocht Cisco in december 2010 Linesider, een leverancier virtualisatiesoftware waarmee netwerkdiensten kunnen worden uitgerold. In januari 2011 nam de netwerkgigant Pari Networks over, een specialist op het gebied van netwerkconfiguratie en verandermanagement.

Cloud

De clouddiensten van Cisco worden aangeboden via zijn ict-dienstverleners die meedoen aan het Cisco Cloud Partner Program. Hierbij krijgen ze onder andere ondersteuning op het gebied van cloudmarketing. Newscale wordt onderdeel van Cisco's Advanced Services Group.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3860791). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.