Managed hosting door True

Rechter verklaart Itricity failliet

 

Failliet

Ict-dienstenbedrijf Itricity is op 28 maart 2011 failliet verklaard door de Haarlemse rechtbank. De onderneming uit Schiphol-Rijk vroeg vijf dagen eerder zijn surséance aan. Bert van Apeldoorn is aangesteld als curator. Naar verluidt had Itricity schulden uitstaan, onder andere bij KPN/Getronics en een aantal andere ict-leveranciers. 'Bedankt voor alle support voor Itricity. Doet iedereen goed in deze fase', twittert operationeel directeur Danny Frietman.

Itricity is al een paar maanden op zoek naar een nieuwe investeerder. Het bedrijf kwam in zwaar weer terecht nadat investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers, bekend als ‘Endeit', zich had teruggetrokken als investeerder.

Hierdoor kwam de overname van dataopslagspecialist Dataman door Itricity op losse schroeven te staan. Ict-dienstverlener Kender Thijssen had daarna interesse om branchegenoot Itricity over te nemen, maar zag er uiteindelijk vanaf. Wel werkten de twee bedrijven samen om klanten te bedienen. Niet kort daarna vroeg iTricity surceanse aan.

Ook Glidepath, de voorloper van Itricity, is failliet verklaard. Computable heeft nog niet kunnen spreken met de curator.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3859231). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.