Managed hosting door True

ICT levert Ordina in 2010 forse besparing op

 

Dienstverlener Ordina heeft in 2010 veel bespaard door slimme inzet van ict. Mede daardoor verbruikte het bedrijf per werkplek maar liefst 54 procent minder kopieerpapier, ruim 21 procent minder gas en 1 procent minder elektriciteit. De onderneming centraliseerde zijn databeheer in zuinige datacentra en virtualiseerde zijn interne servers. Ook werd geïnvesteerd in schonere lease-auto's. Het bedrijf weet niet hoeveel geld met de maatregelen is bespaard.

Dat blijkt uit Ordina's verslag over het jaar 2010. Volgens een woordvoerder streeft het bedrijf naar verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Duurzaamheid wordt meegenomen in de selectie van leveranciers, die bovendien periodiek daarop worden getoetst.

De onderneming trof in 2010 een aantal maatregelen die bijdragen aan de vermindering van het gebruik van energie, brandstof en papier. Zo zijn er nieuwe communicatiefaciliteiten in gebruik genomen waarmee werknemers tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk kunnen werken. Dat bespaart reiskilometers en bevordert de efficiëntie.

Ook gebruikt Ordina zuinige print- en scanapparaten. De nieuwe apparaten zouden tot 90 procent minder afval leiden, doordat ze in plaats van een toner inkt op basis van was gebruiken. Door beveiligd printen en een standaard dubbelzijdige instelling worden veel onnodige afdrukken voorkomen.


Leaseregeling
Het dienstenbedrijf stimuleert het leasen van zuinige auto's. In 2010 werd een nieuwe leaseregeling ingevoerd. Zo verhoogde de onderneming het maandelijkse leasebudget voor auto's met een relatief kleine uitstoot van kooldioxide en een laag verbruik. 70 procent van de nieuw bestelde leasewagens vallen binnen deze regeling.

Als gevolg van de nieuwe leaseregeling is het jaarverbruik per auto met 6,6 procent gedaald (van 1937 liter in 2009 naar 1810 liter in 2010). De uitstoot van kooldioxide slonk in die periode van 4,7 naar 4,3 ton per voertuig.

Ommekeer
De Nieuwegeinse dienstverlener kan de kostenbesparingen goed gebruiken. Over 2010 werd zeven miljoen euro nettoverlies geboekt bij een omzet van ruim 436 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog een kleine winst van 1,3 miljoen en een omzet die 15 procent hoger lag dan in 2010.

2010 is het jaar van de ommekeer en het ergste van de crisis lijkt achter de rug, meldde topman Ronald Kasteel in een toelichting op de jaarcijfers. Het dienstenbedrijf zag zijn omzet in de laatste zes maanden van het jaar toenemen met 4,3 procent, vooral in de financiële sector.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3853105). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.