Managed hosting door True

Beveiligingsleverancier Websense staat te koop

 

Websense, leverancier van in web- en contentbeveiliging, staat te koop. Het Amerikaanse bedrijf uit San Diego heeft investeringsbank Qatalyst Partners in de hand genomen om een goede partij te vinden. De vraagprijs ligt rond één miljard dollar, melden Amerikaanse media. Websense geeft geen commentaar.

Websense is in 1994 opgericht. Volgens analisten is het bedrijf een aantrekkelijke partij voor grote it-leveranciers en private equity ondernemingen. Gene Hodges, directeur van Websense, heeft eind 2010 aangeven dat het open staat voor een overname. Het aandeel van Websense schommelde in 2010 tussen 17 en 25 dollar. Het aandeel schoot naar bijna 28 dollar nadat bekend werd dat Websense mogelijk te koop zou staan.

Websense heeft een marktkapitaal van 826 miljoen dollar en kan voor ongeveer één miljard dollar worden overgenomen, aldus analisten. In het vierde kwartaal van 2010 had Websense een omzet van 61,1 miljoen euro en een winst ongeveer 5,5 miljoen euro.


Nederland
De producten van Websense worden ook in Nederland verkocht. Het gaat onder andere om producten als de Web Security Gateway en oplossingen voor data loss prevention (dlp). Deze software kan gecombineerd met andere it-oplossingen worden gebruikt, bijvoorbeeld met de Juniper SRX-netwerkoplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3853061). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.